Home Events - VM-IVRA Homepage event VM-IVRA webinar 3 ‘controleren van locatiegegevens schoolzones

Plaatselijke tijd

  • Tijdzone: Europe/Berlin
  • Datum: 23 apr 2024
  • Tijd: 15:00 - 16:00
Categorie
QR-code

Datum

23 apr 2024

Tijd

15:00 - 16:00

VM-IVRA webinar 3 ‘controleren van locatiegegevens schoolzones

In navolging van de succesvolle VM-IVRA proef met in-car waarschuwingen voor schoolzones in 2023, zullen de data van schoolzones in heel Nederland vóór de zomer van 2024 beschikbaar worden gesteld als open data. Serviceproviders kunnen daarmee de weggebruikers waarschuwen voor schoolzones via hun navigatie- en informatiediensten.

Om deze in-car waarschuwing landelijk toe te kunnen passen, moeten de data eerst op orde zijn. Scholen en gemeenten spelen een belangrijk rol in het controleren van de data. Zo zijn scholen zijn verantwoordelijk voor het up-to-date houden van de data over schooltijden, terwijl gemeenten verantwoordelijk zijn voor de data over de locaties van schoolzones. Gemeenten kunnen de locatiedata beheren en aanpassen via het Nationaal Wegenbestand met de tool George, die zal worden uitgebreid met het item ‘schoolzones’. Om het de gemeenten makkelijker te maken zijn vrijwel alle schoolzones met een wegmarkering school of schoolzone al in kaart gebracht met behulp van luchtfoto’s en andere databronnen. Het is aan de gemeenten om een laatste controle hierop uit te voeren. Zit een schoolzone er niet in, dan kun je die als gemeente zelf aanvullen.

Wil je meer weten over het controleren van locatiegegevens van schoolzones in jouw gemeente en hoe dit werkt in George? Kom dan naar ons webinar op dinsdag 23 april. Dan lichten we je toe hoe je de schoolzones kunt inzien, accorderen, aanpassen, toevoegen of verwijderen.

Teamslink voor het webinar.

Reacties