Inzet van vooraankondigingen groeit gestaag

Digitale vooraankondigingen kunnen worden gebruikt als alternatief voor gele borden langs de weg. Hiermee krijgen weggebruikers zowel voor als na hun reis informatie over geplande wegwerkzaamheden en evenementen op hun route. Dit is vooral nuttig voor wegen waar stremmingen verwacht worden die meer dan 10 minuten hinder veroorzaken. Het is goed om te zien dat het gebruik van in-car vooraankondigingen dit voorjaar flink is toegenomen en dat er steeds meer regio’s meedoen. 

Noord-Holland, Gelderland, Noord-Brabant en Overijssel zetten de vooraankondiging al op grote schaal vooraankondigingen in, en inmiddels hebben ook Flevoland, Utrecht, Limburg, Zeeland, Groningen en Zuid-Holland eerste ervaringen opgedaan met de vooraankondiging. Omdat we een zo groot mogelijk landelijke dekking willen hebben, is het belangrijk dat elke regio er ervaring mee opdoet. Het gebruik in 2024 is voor wegbeheerders nog kosteloos. Als er in jouw regio de komende maanden wegwerken of grootschalige evenementen gepland zijn met verwachte stremmingen zijn, leg het VM-IVRA dan voor of bespreek de inzet van een vooraankondiging in je regionale tactische team. Laat het ons dan weten via [email protected].

Verwante Artikelen

Gebruikerservaringen VM-IVRA informatiediensten uit Twente

Provincie Overijssel wil voortrekker zijn in digitaal verkeersmanagement en blijft investeren in digitale informatiediensten. Onder leiding van Royal HaskoningDHV zijn diverse projecten uitgevoerd in Twente om wegbeheerders ervaring te laten opdoen met de VM-IVRA intekentool en de meerwaarde van Digitale Informatie Berichten (DIB’s) aan te tonen. Daarnaast is de potentie van een structurele toepassing van digitale vooraankondigingen verkend.

Reacties