Terugkijken VM-IVRA webinar: 5 jaar ontwikkeling, beproeving en opschaling van digitaal verkeersmanagement

Tijdens het goedbezochte webinar op 13 februari kregen wegbeheerders een terugblik op vijf jaar ontwikkelen, testen en opschalen van digitaal verkeersmanagement. We bespraken er niet alleen de nut en noodzaak van digitaal verkeersmanagement, behaalde resultaten, maar ook de impact op wegbeheerders en serviceproviders. Er werden succesverhalen gedeeld, maar ook aandachtspunten, praktische tips en tools om direct met digitaal verkeersmanagement aan de slag te gaan.

Folkert Bloembergen, Ronnie Quaink en Gerard Martens presenteerden er de ontwikkelingen rondom informatiediensten, de voordelen voor verkeerssturing, samenwerking met serviceproviders en realiseren van slim routeadvies. Daarnaast deelden ze praktijkervaringen voor effectief gebruik van digitale informatiediensten. Tot slot blikten ze samen vooruit op de plannen en ontwikkelingen voor 2025.

Je kunt de uitzending terugkijken door op de onderstaande afbeelding te klikken.

Verwante Artikelen

Resultaten en geleerde lessen van vijf jaar ontwikkelen, beproeven en opschalen

In opdracht van het LVMB en VM-IVRA heeft TwynstraGudde een onafhankelijke evaluatie uitgevoerd om vijf jaar aan ontwikkeling, testen en opschaling van digitaal verkeersmanagement te analyseren. Het rapport geeft een helder beeld van de voortgang op het gebied van digitale verkeersmanagementdiensten en belicht zowel de kansen als de uitdagingen voor verdere samenwerking met serviceproviders.

Op de koffie bij VM-IVRA over ervaringen uit de praktijk

Oost-Nederland was één van de eerste regio’s waar VM-IVRA startte met het delen van verkeersdata met serviceproviders, en ook de regio waar afgelopen jaar in de Proof of Concept diverse diensten ontwikkeld en getest zijn. Alex Smienk en Jorrit Stegeman van het Regionaal Verkeersmanagementteam Oost-Nederland deelden tijdens het goedbezochte webinar hun ervaringen over het inzetten van in-car informatiediensten en digitale regelscenario’s.

In-car veiligheidswaarschuwingen klaar voor brede toepassing na praktijktests in Safety Priority Services-programma

Het Safety Priority Services-programma waarin publieke en private partijen samenwerkten om in-car waarschuwingen voor gevaarlijke verkeerssituaties te testen, is afgerond. Het programma heeft niet alleen geleid tot nieuwe mobiliteitsdiensten, maar ook tot waardevolle inzichten voor de digitalisering van verkeersmanagement zoals het delen van real-time verkeersdata, het integreren van matrixbord-informatie in voertuigen of het waarschuwen voor naderende ambulances en schoolzones. En het gebruik van de veiligheidsdiensten is inmiddels flink toegenomen.

Reacties