Website Digitaal Stelsel Mobiliteitsdata gelanceerd

Begin maart is de website van het Digitaal Stelsel Mobiliteitsdata live gegaan. In het Digitaal Stelsel Mobiliteitsdata (DSM) werken publieke en private partijen samen aan de digitalisering en uitwisseling van mobiliteitsdata. Denk aan gemeenten, ov-bedrijven en navigatiediensten. Wat wordt er van hen als eigenaar van data verwacht? En hoe gaan we ons mobiliteitssysteem zo goed mogelijk met elkaar inrichten én bekostigen? In het DSM worden hierover heldere afspraken gemaakt. Dit zorgt ervoor dat reizigers actuele en betrouwbare informatie ontvangen via navigatiesystemen en reisapps, terwijl wegbeheerders betere beleidskeuzes kunnen maken en hun infrastructuur optimaal kunnen beheren en onderhouden.

Naast algemene informatie over het DSM dat nu overzichtelijk terug te vinden is op de website, bevat de site ook nieuws over relevante ontwikkelingen. Dit kan informatie zijn over governance-gerelateerde zaken zoals wetgeving, financiering en tactische tafels, maar ook voorbeeldcasussen van bronhouders die met mobiliteitsdata bezig zijn. VM-IVRA is een belangrijke DSM-themapartner op het gebied van verkeersmanagement.

Klik hier om naar de DSM-website te gaan.

Verwante Artikelen

In-car veiligheidswaarschuwingen klaar voor brede toepassing na praktijktests in Safety Priority Services-programma

Het Safety Priority Services-programma waarin publieke en private partijen samenwerkten om in-car waarschuwingen voor gevaarlijke verkeerssituaties te testen, is afgerond. Het programma heeft niet alleen geleid tot nieuwe mobiliteitsdiensten, maar ook tot waardevolle inzichten voor de digitalisering van verkeersmanagement zoals het delen van real-time verkeersdata, het integreren van matrixbord-informatie in voertuigen of het waarschuwen voor naderende ambulances en schoolzones. En het gebruik van de veiligheidsdiensten is inmiddels flink toegenomen.

Reacties