Inschrijving Samen Slim op Weg event 15 oktober van start

Op 15 oktober vindt het event Samen Slim op Weg plaats, hét event voor Digitaal Verkeersmanagement. Benut de mogelijkheden van gepersonaliseerde in-car informatiediensten en leer van de ervaringen van wegbeheerders die al gebruikmaken van digitaal verkeersmanagement. Ook gaan we in op publiek-private samenwerking in de dataketen, hoe je tot verkeersveilige routering komt, hoe je datakwaliteit kunt waarborgen, de integratie van digitale werkwijzen in werkprocessen en het bundelen van krachten op lokaal en regionaal niveau.

Of je nu al ervaring hebt met Digitaal Verkeersmanagement, bekend bent met in-car informatie en verkeersveilige routering, of als dit allemaal nieuw voor je is, dit event biedt je de kans je kennis te verdiepen en nieuwe inzichten op te doen. Na afloop gaan we samen slim op weg, met als doel verbeterde verkeersinformatie!

Dus houd je agenda vrij op 15 oktober van 12.00 – 19.00 uur en meld je hier alvast aan. Aan de registratie zijn geen kosten verbonden. We organiseren het event in samenwerking met onze partners: Smart Mobility Focuspunt, NDW, LVMB en CROW en diverse regionale mobiliteitsprogramma’s.

Verwante Artikelen

Gebruikerservaringen VM-IVRA informatiediensten uit Twente

Provincie Overijssel wil voortrekker zijn in digitaal verkeersmanagement en blijft investeren in digitale informatiediensten. Onder leiding van Royal HaskoningDHV zijn diverse projecten uitgevoerd in Twente om wegbeheerders ervaring te laten opdoen met de VM-IVRA intekentool en de meerwaarde van Digitale Informatie Berichten (DIB’s) aan te tonen. Daarnaast is de potentie van een structurele toepassing van digitale vooraankondigingen verkend.

Marktconsultatie inkoop in-car informatiediensten van start

Vanaf 13 mei start Rijkswaterstaat met een marktconsultatie ter voorbereiding op de strategische besluitvorming voor de inkoop van informatiediensten voor inzet door alle wegbeheerders in Nederland. De verschuiving van informatievoorziening van wegkant naar in-car-systemen, in gang gezet door het groeiende gebruik van navigatiesystemen en -diensten, vormt namelijk een belangrijke motivatie voor deze diensten.

Op de koffie bij VM-IVRA over ervaringen uit de praktijk

Oost-Nederland was één van de eerste regio’s waar VM-IVRA startte met het delen van verkeersdata met serviceproviders, en ook de regio waar afgelopen jaar in de Proof of Concept diverse diensten ontwikkeld en getest zijn. Alex Smienk en Jorrit Stegeman van het Regionaal Verkeersmanagementteam Oost-Nederland deelden tijdens het goedbezochte webinar hun ervaringen over het inzetten van in-car informatiediensten en digitale regelscenario’s.

Reacties