Programma van Samen Slim op Weg event gereed

Op dinsdag 31 oktober dan is het zover, dan gaan we bij het hybride event Samen Slim op weg in op tal van ontwikkelingen rond digitaal verkeersmanagement. Zo gaan we niet alleen in op digitaliseren in de praktijk, NL data governance en Europese ontwikkelingen, maar ook op de beschikbare datatoepassingen en NDW-tools.

Daarnaast behandelen we thema’s als goede data hebben en houden – hoe doe je dat, meerwaarde voor de weggebruiker en de omgeving, wat doet de markt met de verkeersdata en hoe zetten wegbeheerders de toepassingen in.

Tenslotte sluiten we af met een toekomstvisie en hoe we gezamenlijk impact kunnen maken met kwalitatieve verkeersdata en best practices kunnen inbrengen in Europa.

Je kunt het event zowel in de studio alsook thuis bijwonen, want we gaan het event live streamen. Wil je er ook bij zijn? Mail dan naar talkingtraffic@rws.nl of ga naar de streamlink om online te kijken.

Verwante Artikelen

In-car waarschuwing bij naderen schoolzones

VM-IVRA heeft van 500 scholen in Nederland data over locaties, schooltijden en vakanties in kaart gebracht en deelt dit met serviceproviders Be-Mobile, Tripservice, Locatienet en de ANWB. Doel van de in-car dienst schoolzones is het verbeteren van de verkeersveiligheid rond scholen door weggebruikers in-car te attenderen op het naderen van een schoolzone en hen waar mogelijk ook om te leiden via andere wegen.

Bevindingen Proof of Concept VM-IVRA 2022 op een rij

Het VM-IVRA project hield in het voorjaar en zomer van 2022 een zogeheten Proof of Concept om te zien óf en zo ja wat de meerwaarde is van het uitwisselen van verkeersdata. Daarmee is een significante en belangrijke stap gezet in de transitie van wegkant- naar in-car informatie. We zetten de belangrijkste bevindingen van de VM-IVRA Proof of Concept even voor je op een rijtje: