Toepassingen van digitaal verkeersmanagement centraal bij Samen slim op weg event

Samen met partners NDW, SmartwayZ.NL en Gemeente Amsterdam organiseerde VM-IVRA eind oktober een Samen Slim op Weg event c.q. talkshow. De Werkspoorfabriek in Utrecht werd omgetoverd tot een heuse huiskamer met studiogasten, waarvandaan de talkshow onder leiding van Joost Hoebink werd uitgezonden naar een groot online publiek. Het evenement bracht een indrukwekkende line-up van sprekers samen. Elk met hun eigen visie op digitaal verkeersmanagement en samenwerking. Een mooie ontwikkeling want juist deze samenwerking is belangrijk om de data goed op orde te krijgen en te houden. Het was fijn te merken dat er al veel mensen actief bezig zijn met digitaal verkeersmanagement.

Wil je de hele samenvatting lezen en korte recaps van de talkshow bekijken, download dan de bijlage met videolinks.

Recap Samen Slim Op Weg 2023

Verwante Artikelen

Bevindingen Proof of Concept VM-IVRA 2022 op een rij

Het VM-IVRA project hield in het voorjaar en zomer van 2022 een zogeheten Proof of Concept om te zien óf en zo ja wat de meerwaarde is van het uitwisselen van verkeersdata. Daarmee is een significante en belangrijke stap gezet in de transitie van wegkant- naar in-car informatie. We zetten de belangrijkste bevindingen van de VM-IVRA Proof of Concept even voor je op een rijtje:

Gebruikerservaringen VM-IVRA informatiediensten uit Twente

Provincie Overijssel wil voortrekker zijn in digitaal verkeersmanagement en blijft investeren in digitale informatiediensten. Onder leiding van Royal HaskoningDHV zijn diverse projecten uitgevoerd in Twente om wegbeheerders ervaring te laten opdoen met de VM-IVRA intekentool en de meerwaarde van Digitale Informatie Berichten (DIB’s) aan te tonen. Daarnaast is de potentie van een structurele toepassing van digitale vooraankondigingen verkend.

Reacties