Nog groter in-car bereik dankzij nieuwe projectpartner ANWB

We zijn verheugd om te kunnen melden dat de ANWB begin dit jaar als VM-IVRA projectpartner is toegetreden. Via de ANWB Onderweg app zullen zij vooraankondigingen van wegwerkzaamheden en evenementen doorgeven aan hun gebruikers. Ook helpt de app bij het waarschuwen van schoolzones om de verkeersveiligheid rondom scholen te verbeteren. Gebruikers van de app krijgen een melding wanneer een geplande route door een schoolzone leidt. Met de meldingen in de ANWB Onderweg app breidt het bereik van in-car informatie zich steeds verder uit, waardoor steeds meer weggebruikers actuele informatie over de situatie op de weg ontvangen. Dit is goed nieuws voor alle weggebruikers.

De ANWB was eerder al betrokken bij de schoolzone proef die VM-IVRA vorig jaar heeft uitgevoerd. Later dit jaar zal de schoolzone dienst landelijk beschikbaar zijn.

Klik hier voor meer informatie over de verkeersveiligheidsdiensten in de ANWB Onderweg app.

Verwante Artikelen

In-car waarschuwing bij naderen schoolzones

VM-IVRA heeft van 500 scholen in Nederland data over locaties, schooltijden en vakanties in kaart gebracht en deelt dit met serviceproviders Be-Mobile, Tripservice, Locatienet en de ANWB. Doel van de in-car dienst schoolzones is het verbeteren van de verkeersveiligheid rond scholen door weggebruikers in-car te attenderen op het naderen van een schoolzone en hen waar mogelijk ook om te leiden via andere wegen.

Marktconsultatie inkoop in-car informatiediensten van start

Vanaf 13 mei start Rijkswaterstaat met een marktconsultatie ter voorbereiding op de strategische besluitvorming voor de inkoop van informatiediensten voor inzet door alle wegbeheerders in Nederland. De verschuiving van informatievoorziening van wegkant naar in-car-systemen, in gang gezet door het groeiende gebruik van navigatiesystemen en -diensten, vormt namelijk een belangrijke motivatie voor deze diensten.

Reacties