Nieuwe Diego-animatie over het digitaliseren regelscenario’s

Om meer wegbeheerders kennis te laten maken met Diego is er door NDW een speciale animatie ontwikkeld die uitleg geeft hoe je als wegbeheerder kunt overstappen op digitale regelscenario’s. Met de Diego-tool kunnen wegbeheerders namelijk gemakkelijk en efficiënt regelscenario’s opstellen, goedkeuren, beheren en raadplegen. 

En door actief feedback te verzamelen van gebruikers, zorgt NDW ervoor dat de tool continu wordt verbeterd. Bekijk hier de animatie. 

Wil je ook Diego gaan gebruiken? Klik dan hier voor meer informatie over aansluiten op Diego.

Verwante Artikelen

Gebruikerservaringen VM-IVRA informatiediensten uit Twente

Provincie Overijssel wil voortrekker zijn in digitaal verkeersmanagement en blijft investeren in digitale informatiediensten. Onder leiding van Royal HaskoningDHV zijn diverse projecten uitgevoerd in Twente om wegbeheerders ervaring te laten opdoen met de VM-IVRA intekentool en de meerwaarde van Digitale Informatie Berichten (DIB’s) aan te tonen. Daarnaast is de potentie van een structurele toepassing van digitale vooraankondigingen verkend.

In-car waarschuwing bij naderen schoolzones

VM-IVRA heeft van 500 scholen in Nederland data over locaties, schooltijden en vakanties in kaart gebracht en deelt dit met serviceproviders Be-Mobile, Tripservice, Locatienet en de ANWB. Doel van de in-car dienst schoolzones is het verbeteren van de verkeersveiligheid rond scholen door weggebruikers in-car te attenderen op het naderen van een schoolzone en hen waar mogelijk ook om te leiden via andere wegen.

Reacties