VM-IVRA animatie over de totstandkoming van in-car waarschuwingen voor schoolzones

In samenwerking met NDW, de PO-raad en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is er een VM-IVRA animatie ontwikkeld om uit te leggen hoe automobilisten in de auto kunnen worden gewaarschuwd voor schoolzones, en hoe deze in-car informatiedienst tot stand komt. 

De animatie illustreert het proces van het verzamelen van locatiegegevens van schoolzones en schooltijden, en het delen van deze data met serviceproviders. Scholen en gemeenten spelen een cruciale rol in het verzamelen en up-to-date houden van de data. Bekijk de animatie hier.

Verwante Artikelen

In-car waarschuwing bij naderen schoolzones

VM-IVRA heeft van 500 scholen in Nederland data over locaties, schooltijden en vakanties in kaart gebracht en deelt dit met serviceproviders Be-Mobile, Tripservice, Locatienet en de ANWB. Doel van de in-car dienst schoolzones is het verbeteren van de verkeersveiligheid rond scholen door weggebruikers in-car te attenderen op het naderen van een schoolzone en hen waar mogelijk ook om te leiden via andere wegen.

Gebruikerservaringen VM-IVRA informatiediensten uit Twente

Provincie Overijssel wil voortrekker zijn in digitaal verkeersmanagement en blijft investeren in digitale informatiediensten. Onder leiding van Royal HaskoningDHV zijn diverse projecten uitgevoerd in Twente om wegbeheerders ervaring te laten opdoen met de VM-IVRA intekentool en de meerwaarde van Digitale Informatie Berichten (DIB’s) aan te tonen. Daarnaast is de potentie van een structurele toepassing van digitale vooraankondigingen verkend.

Reacties