Op de koffie bij VM-IVRA: webinar over ervaringen uit de praktijk

Op donderdag 13 april van 09.00 – 09.30 staat het eerste ‘op de koffie bij VM-IVRA’ webinar van 2023 gepland. Deze keer staan ‘ervaringen uit de praktijk’ centraal. Tijdens het webinar gaan we in gesprek met sprekers vanuit Oost-Nederland over de voordelen van digitale regelscenario’s en de inzet van in-car informatiediensten.

Oost-Nederland was één van de eerste regio’s waar we vanuit VM-IVRA gestart zijn met het delen van verkeersdata met serviceproviders en waar afgelopen jaar in de Proof of Concept VM-IVRA diverse diensten ontwikkeld en getest zijn. Wat zijn hun ervaringen en welke diensten hebben de meeste meerwaarde om breder uit te rollen? Wat zijn hun tips voor andere wegebeheerders? Alex Smienk en Jorrit Stegeman praten je in een half uurtje bij over hun bevindingen en vervolgplannen voor dit jaar. Hier treft u de Teams-link.

NB: Teams werkt niet in de Citrix-omgeving. Werk je in Citrix? Kopieer de link dan en open hem in een browser erbuiten.

Verwante Artikelen

Op de koffie bij VM-IVRA over ervaringen uit de praktijk

Oost-Nederland was één van de eerste regio’s waar VM-IVRA startte met het delen van verkeersdata met serviceproviders, en ook de regio waar afgelopen jaar in de Proof of Concept diverse diensten ontwikkeld en getest zijn. Alex Smienk en Jorrit Stegeman van het Regionaal Verkeersmanagementteam Oost-Nederland deelden tijdens het goedbezochte webinar hun ervaringen over het inzetten van in-car informatiediensten en digitale regelscenario’s.

Bevindingen Proof of Concept VM-IVRA 2022 op een rij

Het VM-IVRA project hield in het voorjaar en zomer van 2022 een zogeheten Proof of Concept om te zien óf en zo ja wat de meerwaarde is van het uitwisselen van verkeersdata. Daarmee is een significante en belangrijke stap gezet in de transitie van wegkant- naar in-car informatie. We zetten de belangrijkste bevindingen van de VM-IVRA Proof of Concept even voor je op een rijtje:

Gebruikerservaringen VM-IVRA informatiediensten uit Twente

Provincie Overijssel wil voortrekker zijn in digitaal verkeersmanagement en blijft investeren in digitale informatiediensten. Onder leiding van Royal HaskoningDHV zijn diverse projecten uitgevoerd in Twente om wegbeheerders ervaring te laten opdoen met de VM-IVRA intekentool en de meerwaarde van Digitale Informatie Berichten (DIB’s) aan te tonen. Daarnaast is de potentie van een structurele toepassing van digitale vooraankondigingen verkend.