Terugkijken Op de koffie bij VM-IVRA webinar over stremmingsfeed voor tunnelafsluitingen

Bij het afgelopen Op de koffie bij VM-IVRA webinar stond de DATEX-stremmingsfunctie voor tunnelafsluitingen centraal. Hiermee kunnen wegbeheerders eenvoudig stremmingsberichten vanuit hun eigen NMW (via Diego) naar het NDW sturen. Het NDW combineert die informatie met andere bronnen uit bijvoorbeeld Waze of vanuit VCNL en stuurt de stremmingsinformatie door naar serviceproviders.

Serviceproviders kunnen op hun beurt dan weer de navigatie- en appgebruikers informeren over de stremmingen in en rond tunnels. Het doorgeven van stremmingen vanuit een NMS kan net zoals andere DVM-services via DVM-exchange worden gedaan. Deze services worden in Diego geconfigureerd en dus ingezet vanuit het NMS. Daarmee houden wegbeheerders de regie en is de functie eigenlijk een uitbreiding om de meldingen ook in de auto te krijgen. Aan de hand van een voorbeeld van de Drechttunnel nam Johan Groenewold de kijkers mee hoe dit werkt in het regelscenario in Diego. Het hele webinar is hier terug te kijken.

Verwante Artikelen

In-car waarschuwing bij naderen schoolzones

VM-IVRA heeft van 500 scholen in Nederland data over locaties, schooltijden en vakanties in kaart gebracht en deelt dit met serviceproviders Be-Mobile, Tripservice, Locatienet en de ANWB. Doel van de in-car dienst schoolzones is het verbeteren van de verkeersveiligheid rond scholen door weggebruikers in-car te attenderen op het naderen van een schoolzone en hen waar mogelijk ook om te leiden via andere wegen.

Op de koffie bij VM-IVRA over ervaringen uit de praktijk

Oost-Nederland was één van de eerste regio’s waar VM-IVRA startte met het delen van verkeersdata met serviceproviders, en ook de regio waar afgelopen jaar in de Proof of Concept diverse diensten ontwikkeld en getest zijn. Alex Smienk en Jorrit Stegeman van het Regionaal Verkeersmanagementteam Oost-Nederland deelden tijdens het goedbezochte webinar hun ervaringen over het inzetten van in-car informatiediensten en digitale regelscenario’s.

Reacties