Van onwennige eerste ervaringen naar gemak in gebruik

Bij het gebruikersoverleg van juni deelde Rogier van Drunen van Zuid-Holland Bereikbaar zijn eerste gebruikerservaringen met de intekentool, die hij gebruikte voor een afsluiting van de Spijkenisserbrug tussen Hoogvliet en Spijkenisse. Aanvankelijk was het werken met de intekentool behoorlijk complex, maar hij leerde snel. Zo ontdekte hij bijvoorbeeld dat het regelscenario voor beide rijrichtingen op de brug moest worden toegepast en dat ook de omleiding in beide richtingen moest worden ingetekend.

Ook het opnieuw aanmaken van de regelscenario’s en het opstellen van de Digitale Informatieberichten (DIB) in Diego vormden aanvankelijk uitdagingen, vooral bij het bepalen welke teksten wel of niet in de DIB opgenomen konden worden. Bovendien vond hij het lastig om te zien of het regelscenario daadwerkelijk actief was. Na het bestuderen van de handleidingen en bij een tweede keer invoeren, ging het proces al veel vlotter.

Dit is een veelvoorkomende ervaring onder nieuwe gebruikers. Gelukkig kunnen veel van deze gebruikerservaringen na de integratie in Melvin worden opgelost waardoor de invoering een stuk eenvoudiger en gebruiksvriendelijker wordt. Ditzelfde geldt voor de DIB-teksten in Diego. Ook voor niet ervaren gebruikers wordt de invoer daardoor eenvoudiger. En mocht je er niet uitkomen, dan kun je altijd iemand van het VM-IVRA team om hulp vragen bij het intekenen.

 

Verwante Artikelen

Gebruikerservaringen VM-IVRA informatiediensten uit Twente

Provincie Overijssel wil voortrekker zijn in digitaal verkeersmanagement en blijft investeren in digitale informatiediensten. Onder leiding van Royal HaskoningDHV zijn diverse projecten uitgevoerd in Twente om wegbeheerders ervaring te laten opdoen met de VM-IVRA intekentool en de meerwaarde van Digitale Informatie Berichten (DIB’s) aan te tonen. Daarnaast is de potentie van een structurele toepassing van digitale vooraankondigingen verkend.

Reacties