NIEUWS

Webinar

Op de koffie bij VM-IVRA over ervaringen uit de praktijk

Oost-Nederland was één van de eerste regio’s waar VM-IVRA startte met het delen van verkeersdata met serviceproviders, en ook de regio waar afgelopen jaar in de Proof of Concept diverse diensten ontwikkeld en getest zijn. Alex Smienk en Jorrit Stegeman van het Regionaal Verkeersmanagementteam Oost-Nederland deelden tijdens het goedbezochte webinar hun ervaringen over het inzetten van in-car informatiediensten en digitale regelscenario’s.

Lees verder »
Nieuwsbericht

VM-IVRA en VCNL starten proef met servicebericht voor ingesloten verkeer

Op 12 april werd bij VCNL de feestelijke aftrap van de nieuwste VM-IVRA proef gevierd: in-car serviceberichten voor ingesloten verkeer. Bij deze proef worden in-car serviceberichten gestuurd aan weggebruikers die ingesloten zijn bij ongevallen en niet kunnen uitwijken of omrijden en eigenlijk geen handelingsperspectief hebben. Met een in-car servicebericht kan de wegbeheerder hen gericht voorzien van meer informatie over dat specifieke ongeval en, indien nodig, gebruikersgerichte instructies geven.

Lees verder »
Nieuwsbericht

VM-IVRA op LinkedIn

Goed nieuws! VM-IVRA is nu ook te volgen op LinkedIn! VM-IVRA heeft natuurlijk al zijn eigen nieuwsbrief (ben jij al abonnee?) en deze community op DMI. Nu is LinkedIn daar bij gekomen. Leg makkelijk contact met collega’s of nieuwe mensen die ook werken met VM-IVRA, volg laagdrempelig het nieuws of deel interessante berichten met jouw connecties. Link jij ook met ons?

Lees verder »
Nieuwsbericht

Bevindingen Proof of Concept VM-IVRA 2022 op een rij

Het VM-IVRA project hield in het voorjaar en zomer van 2022 een zogeheten Proof of Concept om te zien óf en zo ja wat de meerwaarde is van het uitwisselen van verkeersdata. Daarmee is een significante en belangrijke stap gezet in de transitie van wegkant- naar in-car informatie. We zetten de belangrijkste bevindingen van de VM-IVRA Proof of Concept even voor je op een rijtje:

Lees verder »
Webinar

Op de koffie bij VM-IVRA: webinar over ervaringen uit de praktijk

Op donderdag 13 april van 09.00 – 09.30 staat het eerste ‘op de koffie bij VM-IVRA’ webinar van 2023 gepland. Deze keer staan ‘ervaringen uit de praktijk’ centraal. Tijdens het webinar gaan we in gesprek met sprekers vanuit Oost-Nederland over de voordelen van digitale regelscenario’s en de inzet van in-car informatiediensten.

Lees verder »
Nieuwsbericht

In-car waarschuwing bij naderen schoolzones

VM-IVRA heeft van 500 scholen in Nederland data over locaties, schooltijden en vakanties in kaart gebracht en deelt dit met serviceproviders Be-Mobile, Tripservice, Locatienet en de ANWB. Doel van de in-car dienst schoolzones is het verbeteren van de verkeersveiligheid rond scholen door weggebruikers in-car te attenderen op het naderen van een schoolzone en hen waar mogelijk ook om te leiden via andere wegen.

Lees verder »
E-Magazine

Nu te lezen: het VM-IVRA magazine!

Met veel interviews, mooie praktijkvoorbeelden en vooral enthousiaste geluiden uit het veld leest dit digitale magazine lekker weg. Het geeft een goed beeld van alles wat beproefd is binnen het project VM-IVRA en wat daaruit gekomen is. Zowel de geleerde lessen als vervolgopgaven leiden tot een aanpak voor 2023 en verder. Blijf op de hoogte en blader het magazine eens lekker door!

Lees verder »

Contact VM-IVRA

Wil je ook kennis maken met de verschillende VM-IVRA toepassingen voor digitaal verkeersmanagement en deze inzetten in de regio? Of wil je vrijblijvend een gesprek met onze omgevingsmanager inplannen om te kijken welke diensten er voor jouw regio relevant zijn? Neem dan contact op via onderstaand formulier. Dan kijken we samen wat er mogelijk is.

Contact VM-IVRA

Team VM-IVRA: van links naar rechts Rolf Krikke, Irma van ´t Hek, Ronnie Quaink, Marieke Bijl, Gerard Martens, Esther de Waard, Eline Loogman en Mark ten Brummelhuis

Contact
Sluit